Simracing åt folket

mars 18, 2008 16:48 by Blofeld

Vet inte varför jag glömt skriva om detta. En av mina största fritidssysslor, simracing.
Allt började nog med de mindre simbetonade spelen som Colin McRae och GT-serien, men för drygt två år sedan så fick jag upp ögonen för ett svenskt spel, GTR.

Fastnade med en gång och fick även några gamla polare från FPS scenen att joina. Så vi började köra som tokar och gick snart med i en liten liga. Körde där ett tag och sedan skapade vi tillsammans med det gänget en ny liga, Raceonline. Vi höll igång den i ungefär ett år tills vi märkte att den i särklass största svenska ligan var alldeles för svår att konkurrera med. Vi slog oss då istället ihop med dem och kör nu vår regelmässigt mer enkla liga som ett alternativ till deras största liga, SSR GT. Och har samlat på oss fler aktiva förare genom det.

Just nu spelar jag dock något mindre, pga mer jobb, men tycker fortfarande att GTR2 är i det särklass bästa spelet för sim racing. En del kanske hävdar att rFactor är bättre, men jag anser det bara vara krångligare för användaren. De bygger ändå i botten på samma motor och är rätt så lika.

Så om ni är sugna på att träffa en hel hög med trevliga gubbar, ja i detta fall är det nog bara gubbar, så kom och ta en kik på Swedishsimracers

Välkommen!

 Du har kommit till den svenska communityn för Virtuell Racing, eller som den internationella termen lyder - Sim-racing. Vi sysslar med biltävlingar genom datorn i så kallade racing- simulatorer. Exempel på program/spel inom sim-racing är Grand Prix Legends (GPL), GTR 2 och rFactor. Exempel som INTE hör till racing- simulatorer utan till arkadspel är Need for speed- serien och än så länge alla bilspel till Xbox, Playstation och så vidare. Kika gärna in i forumet. Där finns det mycket information och diskussioner som pågår i ämnet sim-racing.

Om du vill bli medlem i vår community registrerar du dig på forumet och börjar delta i diskussioner som intresserar dig. Vill du köra med/mot oss anmäler du det på rätt del av forumet och får vidare instruktioner av administratören för den serie du vill delta i.

Än en gång; varmt välkommen!

 Swedish Sim Racers

   


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 20. 2018 13:31