Skatter och utsläpp, min röst ligger på vätgas.

april 4, 2008 08:54 by Blofeld

Myndigheter och personer i allmänhet som sitter i bestämmande organ verkar fortfarande tycka att skatter är det bästa sättet att lösa problem när det gäller det mesta som är hälsofarligt eller dåligt för miljön. Nu är de åter igen igång, eller de har väl aldrig slutat, med att diskutera hur de ska lösa utläppet av avgaser från bilar.

Utdrag från en artikel i DN:
"Vägverkets bedömning är att det krävs kraftfulla åtgärder både i EU och i Sverige för att begränsa vägtrafikens utsläpp och dess negativa påverkan på klimatet. Redan nu ställer EU krav på energisnålare motorer och att andelen förnybara drivmedel ska öka. För svensk del väntas bland annat höjda bensin- och dieselskatter och en kilometerskatt för tunga fordon."

Att höja skatter hjälper inget vidare mot utsläpp, dessutom köper inte gemene man mindre bensin, diesel, E85 mm för att det blir dyrare. Man måste fortfarande till jobbet och dessutom så är ekonomin så pass stark att folk har råd med en beklämmande dyr bensin fortfarande. Att bilparken samtidigt växer hjälper till rätt bra att utsläppen ökar. Carlifornien och framför allt Honda har fattat gallopen och satsar benhårt på vätgasbilar. Detta är framtiden, det tillsammans med elmotorer. Lagstifta istället för att alla nya bilar ska ha vätgasmotorer och sätt ett räjält tryck på de som sitter på patenten för teknikerna. Att 50% av alla bilar har system för en elektrolysprocess av vatten inbyggt inom 10 år, det vore ett mål att sätta upp.


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Comments

april 6. 2008 15:42

Grön bilist

En sak som krånglar till det här med miljöbilar, är att ett bilinköp är en ganska stor investering och tillgången till bränslen är redan nu ojämn. I och med att tekniken hela tiden utvecklas och tyngdpunkten svänger mellan olika drivmedel, kan det vara svårt att vara säker på att en miljöbil idag är relativt miljövänlig och har ett hyfsat andrahandsvärde om 5-10 år. Marknaden är för skakig.

Grön bilist

april 7. 2008 19:50

Blofeld

Jo, det kan jag hålla med om att det finns ett stort problem där. Dock är det så vad man än tittar på för marknad. Alltid några som får bli pioniärer och förlora massa pengar.

Blofeld

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

  Country flag

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 20. 2018 13:44